vineri, 11 aprilie 2014

Lostrița ( huco huco) - Povestea disparitie ei

Candva era si pe raul Moldova.
Vanator solitar, ea iese dupa hrana mai ales la caderea noptii. Din păcate datorita poluării tot mai accentuate a apelor, lostriţa fiind un peşte foarte sensibil şi deci supus cu uşurinţă îmbolnăvirilor , dar şi datorită braconajului intens lostriţa a disparut aproape cu desavârşire din apele din ţara noastră Pescuitul său este posibil doar cu autorizatie specială, dar nu există diovezi concludente că ar mai exista specimene de lostriţă în stare de libertate.
Dimensiune minima legala: 65 cm.
Cum spuneam, numărul lostriţelor în România a scăzut considerabil, iar arealul de viaţă este tot mai mic în fiecare an. Dacă nu se vor lua măsuri speciale de protejare a acestei specii este foarte posibil ca numai în câţiva ani lostriţa să fie pusă în galeria vieţuitoarelor dispărute din ţara noastră. Acest peşte se află pe lista privind instituirea unor măsuri de protecţie pentru unele specii de peşti cu valoare economică şi ecologică.
Videoclipuri cu lostrita:
Video 1
Video 2

Un comentariu:

  1. Din păcate, dacă nu se vor lua măsuri drastice împotriva braconajului și măsuri de ocrotire a arealelor de răspândire, vom vorbi la timpul trecut și despre păstrăv și lipan!

    RăspundețiȘtergere